ΥΛΙΚΑ(4 ατομων)
½ κριθαράκι μέτριο
1 πουμαρό
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1,5 κουτ. σουπ. αλάτι
πιπέρι(όσο καυτερό το θέλετε)
λίγη καυτερή πάπρικα
ολίγη ρίγανη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
(προαιρετικά: πιπεριές σε ότι χρώμα τραβάει η όρεξη σας)
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1,5 κουτ. σουπ. αλάτι
πιπέρι(όσο καυτερό το θέλετε)
λίγη καυτερή πάπρικα
ολίγη ρίγανη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
(προαιρετικά: πιπεριές σε ότι χρώμα τραβάει η όρεξη σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κριθαράκι να πάρει λίγο χρώμα να χρυσαφίσει, προσοχή μην μας καεί! Ψιλοκόβουμε ντομάτες κρεμμύδι και πιπεριές αν έχετε και τα ρίχνουμε να σοταριστούν μαζί με το κριθαράκι για πολύ λίγο. Ρίχνουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κριθαράκι. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει ,όταν το νερό θα εξατμίζεται προσθέτουμε πάλι και πάλι νερό μέχρι να μας βράζει το κριθαράκι. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 20', στα τελευταία 10' λεπτάκια καλό είναι να χαμηλώσετε την ένταση της φωτιάς για να μην σας κολλήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου