Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

ΥΛΙΚΑ(2 άτομα)


  • 6 πατάτες(κομμένες σε κύβους)
  • 1 κρεμμύδι(ψιλοκομμένο)
  • 1 σκ.σκόρδο
  • ι πιπεριά πράσινη(ψιλοκομμένη)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι νερού γάλα φρέσκο(προαιρετικά) ή μια κουταλιά γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί λίγο
  2. Πετάμε όλα τα υλικά μας μέσα εκτός από το γάλα
  3. Τσιγαρίζουμε τα υλικά μας όλα καλά
  4. Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει σίγουρα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει 25'
  5. Σημασία έχει όταν έχει περάσει ο χρόνος να μην έχει μείνει πολύ νερό στην κατσαρόλα μας ανάλογα βέβαια ποσό πηχτή θέλουμε τη σούπα μας
  6. Βάζουμε σε μπλέντερ το φαγητό (όποιος δεν έχει μπλέντερ αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και λιώστε τες με ένα πιρούνι)
  7. Βάζουμε πάλι τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι 
  8. Έτοιμο για σερβίρισμα
  9. Πασπαλίζουμε με σπιτικά κρουτον αν θέλουμε
ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

  1. Παίρνουμε ψωμάκια του τοστ και τα κόβουμε σε κυβακια ή ακόμα και μπαγιάτικο ψωμί βγάζοντας την κόρα
  2. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι αλάτι και ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτακια
  3. Έτοιμα τα κρουτον
Καλή σας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου